Mantener i nun deixar que se muorra l sprito de Natal, ye siempre buono, ye un sfuorço que debemos siempre fazer, bal la pena.
Até muita beç nun ye por nós, mas si por aqueilhes que mos arrodéian que stan mais achegados, aqueilhes que puoden star mais tristes, arreliados, anfelizes, cun porblemas eiquenómicos, de salude, solidon de família.
Naide debe perder esta temporada i este clima de fiestas natalícias, para adubar las amizades, eimendar-se d’atos menos dinos, aporbeitar para se redimir, perdonar i anchir cun afetos todos aqueilhes cun quien bibe, namora, trabalha i cumbibie. Tener un géstio.
Até porque ye ua buona ouportunidade para repartir, eiducar na partilha i na çtribuiçon, passar la mensaige de l nacimiento cumo ua cousa que se renuoba i sal mais lhimpa, passar las tradiçones dantes als mais nuobos que stan carregadas d’afeiçon i bertudes, para le amostrar tamien l lhado de l bien, cuntraponer culas atrocidades que bemos, para que manhana séian homes mais sclarecidos i justos.
To l mundo sabe que apuis de passáren estas fiestas de l die de Natal, d’Anho Nuobo i die de Reis, muitas cousas que stan mal ban a quedar na mesma. Mas será que se se morrir este sprito de Natal, este sprito spitaleiro que mora andrento de cada un de nós quedaremos melhores? Nun quedamos. Ye un deber nun deixar que se muorra l que ye buono, antes si amanhá-lo i melhorá-lo.
Sien este sprito festibo, muitos de nós nun dábamos ls saludos, nun deseábamos buonas fiestas als familiares, parientes, amigos, bezinos, camaradas de trabalho, a çcoincidos.
Aporbeitai i seia adonde fur, na rua, café, ne l soto, na strada, na scuola, trabalho, repartiçon, balcon, na carreira, n'anternete ne l camboio, dai las Buonas Fiestas, quien recibe queda feliç i quien dá ganha muitas. Fazei deste tiempo, ousai-lo para fazer la felcidade d’alguien.
Este sprito de Natal ten que ser para nós todos, algue que debemos respirar cumo se respira l aire que mos entra nas narizes para bibir.
You aporbeito i Buonas Fiesta a todos ls blogueiros.
Sem comentários:
Enviar um comentário