16/08/07

Manolhicos de tripas

Son assi a modo un canhuto ou canielha a dar pa l gordo, quelor de miel cumo la çuça que reçúman, atadas cun outras delgadixas, la teç alboriçada cumo se tubíran piel de pita; de sabor algo slúbio, talbeç por bias de l azeite, a mais pa l miu gusto; andrento, ls canhudicos stan chenos cun bárias cousas cumo chouriço i presunto. Habie los an qualquiera tasco desta tierra, mas agora ye ralo bé-los, subretodo apuis de las bacas boubas. Inda se béien an Bila Rial, por eisemplo ne l Xaxoila, adonde ls fui a achar onte a la nuite, benido de Bergáncia. Cousa para comer solo de tiempos a timpos. Sáben-me a lhembrácias, quando ls como, esses manolhicos de tripas, lhembráncias cun mais de cinquenta anhos, agora un sabor yá menos requintado. Ye esso, mais nada. Mas nun las cunto eiqui i agora, essas lhembráncias, que dá muito trabalho i este nun ye cousa para bacanças. I mais do que a screbir, dan trabalho a antender.
Cumo l tiempo sfriou por estes lhados! Nien parece Agosto.

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