15/02/13

LEITURA DE LS LUSÍADAS AN MIRANDÉS

 

 [Retrato de Alcides Meirinhos i Dinis Meirinhos]

LEITURA DE LS LUSÍADAS AN MIRANDÉS – LUÍS VAZ DAS NEVES (Retrato 085)

Luís Vaz das Neves (1948) naciu an Malhadas i l mirandés ye la sue lhéngua materna purmeira. Formou se an dreito pula Faculdade de Dreito de la Ounibersidade de Lisboa i apuis fui para juiç, oufício que ten sido la sue bida. Zampenhou bários cargos seia cumo Secretário Giral de bários menistérios, seia na Comisson de Dreitos Houmanos de la ONU an Nuoba Yorque. Hoije ye Persidente de l Tribunal de la Relaçon de Lisboua.
Ye Bice Persidente de la direçon de la ALM – Associaçon de Lhéngua Mirandesa i aporbeita todas las ouportunidades para divulgar la lhéngua mirandesa. An special diga-se que l sou çcurso de tomada de puosse cumo persidente de l Tribunal de la Relaçon de Lisboua fui an mirandés i tamien stá an mirandés la antroduçon a la stória daquel tribunal. Por todo esso i muitos outros feitos, ten ajudado a oupir i a alhargar l prestijo de la nuossa lhéngua i de la nuossa cultura.
Apersentou se a ler an cumpanhie dun grande grupo familiar de Malhadas, completamente ourganizado por el, cun grande entusiasmo, fazendo-mos bibir un de ls momentos mais eimocionantes de la leitura de Ls Lusíadas.
Liu las stáncias 26 a 30 de l Canto VII.

Sem comentários: