LEITURA DE LS LUSÍADAS AN MIRANDÉS – MANUEL DO NASCIMENTO FERREIRA (Retrato 023)
Manuel Ferreira (1954), naciu an Sendin, cunceilho de Miranda de l
Douro. Studou an Benhais i an Bergáncia, adonde se formou an porsor de l
ansino purmairo. Mais tarde, an Lisboua, puis nessa region bibiu por
bários anhos, sacou la lhicenciatura an ansino de artes bisuales,
deceplina de que agora ye porsor ne l Agrupamento do Scuolas de Miranda
de l Douro.
Manuel Ferreira ye falante natibo de mirandés, solo habendo falado esta lhéngua até antrar pa la scuola. Usa la lhéngua ne l die a die, seia cula família seia cun ls amigos i mesmo na scuola adonde dá classes, sendo un atibo divulgador de la lhéngua mirandesa.
Manuel Ferreira ye un de ls percipales pintores de l Praino Mirandés, sendo un mestre de la augarielha i habendo feito yá bárias sposiçones, cun çtaque pa l porjeto “ls mielgos”, que puode ser ouserbado a crecer an http://lsmielgos.blogspot.pt/. Ten bários blogues de pintura, mas l mais coincido ye “cachicos”, que se puode ber an http://www.facebook.com/ Cachicos?fref=ts . Eilustrou bários libros de Amadeu Ferreira/Fracisco Niebro, Carlos Ferreira i Afonso Jantarada, antre outros.
Fizo parte de la Comisson Ourganizadora de la leitura de Ls Lusíadas. Liu las stáncias 92 a 106 de l Canto II.
Manuel Ferreira ye falante natibo de mirandés, solo habendo falado esta lhéngua até antrar pa la scuola. Usa la lhéngua ne l die a die, seia cula família seia cun ls amigos i mesmo na scuola adonde dá classes, sendo un atibo divulgador de la lhéngua mirandesa.
Manuel Ferreira ye un de ls percipales pintores de l Praino Mirandés, sendo un mestre de la augarielha i habendo feito yá bárias sposiçones, cun çtaque pa l porjeto “ls mielgos”, que puode ser ouserbado a crecer an http://lsmielgos.blogspot.pt/. Ten bários blogues de pintura, mas l mais coincido ye “cachicos”, que se puode ber an http://www.facebook.com/
Fizo parte de la Comisson Ourganizadora de la leitura de Ls Lusíadas. Liu las stáncias 92 a 106 de l Canto II.
Sem comentários:
Enviar um comentário