13/03/11

Parabienes a la Geraçon a la Rasca

Ls miles de moços qu'anchírun la Abenida de la Lhibardade i outras praças de las maiores cidades pertuesas, amostrórun que se preocupan cul sou feturo i l çtino de l paíç i que ye urgente lhutáren contra la precariadade lhaboral, por ua maior justícia social i melhores cundiçones de bida.

Estas manifestaçones de ls moços pertueses, que nacírun spontaneamente atrabeç de l “facebook”, senefican que ls moços nun se reconhecen nas struturas partidárias. Por esso, estas dében cumbidar las ourganizaçones de mocidades, partidárias i nun partidárias, a la reflexon subre l sou papel na sociadade, subre las cunsequéncia dua série de zeigualdades sociales i de falta de solidariadade social, que ye necessairo reber i reformular.

Cun estas manifestaçones ls moços spalhórun l fuogo de la mobelizaçon popular i de la mudança social i política i dórun un eicelente eisemplo d'anterbençon política de la sociadade cebil, aprobeitando las redes sociales para dibulgaçon i çcusson de las sues eideias, i custituíran-se cumo ua fuorça eirreprimible de mudança.

Parabienes a la Geraçon a la Rasca, que se manifestou cun eilebado cebismo, cun deciplina, cun sprito de toleráncia i de partilha i assi mostrou que sabe anterpretar la bida social i política, que quier reinbentar un feturo melhor i que ye ua “geraçon de la mudança”, que lhuita por maior justícia social.

Leonardo Antão

Sem comentários: