21/09/11

La lhéngua mirandesa i l turismo


L die 19 de septiembre l scritor mirandés Alcides Meirinhos dou ua palhestra ne l Complexo Pedagógico de la Ounibersidade de Abeiro, a cumbite de la porsora Joana Mestre Costa i los sous alunos, suobre la lhéngua mirandesa, la stória i l potencial papel que esta puoderá benir a tener cumo ferramienta de zambuolbimento pa la region de Miranda, subretodo ne l campo de l turismo. Alcides falou de la ourige de la lhéngua, de los personagies más çtacados, de la renacença de l eidioma, de la lhiteratura i de l momento que atualmente está a passar la lhéngua. Çcuituiu-se las potencialidades de la fala mirandesa ne l campo de l turismo. Deixo-bos eiqui un retrato de l ancuontro:







2 comentários:

Tiégui disse...

Fixe fixe.... mas yê pur aquestas eideyas de turismu que Cicuiru nun ten'l sou nome assinaladu an Mirandés... y la cambra nu'l pon !

To'las maneiras al mirandés solu se vei ne las partes turisticas dal Prainu. Purqui'qu'an Custantin pu l'antrada supuôsta de chagada dals turista ten alla bien screbidu Custantin, mas cume quiên ven de Cicuiru ou dal Nasu ya ten assinaladu an purtués...

Pus al turismu fai d'issu... Y que nun me vengan a dezir que yê mellor poucu que nada, purqu-anton ya vus arrespondu you que se quereis vus cuntentar cun poucu yê mui mui facel.
Fazémus un llugar solu todu turisticu, todu biên arregladu special turistas y ya sta. Conchu !

ACangueiro disse...

ls studantes stban atentos a la lheitura. Fuorça Alcides!